Je houdt van koffie, probeert de lekkerste koffie te zetten, maar hoe? Barista Armaris Tilroe heeft van koffie zetten een ware hobby gemaakt. Twaalf jaar terug ontdekte hij dat op de lijst van de AD Koffietest twee deelnemers uit Middelburg stonden. “Toen dacht ik dat wil ik ook,” zegt Armaris. Hij neemt contact op, koopt een kleine machine en gaat aan de slag. Een hobby is geboren, want zelfs tijdens vakanties bezoekt Armaris allerlei koffiebars en zuigt de kennis op. “Ik krijg nog steeds koude rillingen als ik aan die tijd denk. Zo leuk,” vertelt Armaris met glimmende ogen. “Ik heb echt een passie voor koffie en geniet als mensen het lekker vinden. Koffie verbindt. Je neemt de tijd, heb een praatje en geniet van een goede koffie. Koffie is om te delen.”
Armaris stelt inmiddels zelf melanges samen en brandt deze koffiebonen. Dat gebeurt bij koffiebranderij De Koepoort in Serooskerke. “Het hele proces luistert nauw. “De koffie mag niet zuur of bitter zijn. Een goede koffie is afhankelijk van de samenstelling van de bonen, het branden, de maling, de watertemperatuur en de druk. Het kost wel tijd om dit voor elkaar te krijgen.”
Aangezien Armaris enthousiast vertelt over koffie en de koffie bijzonder goed smaakt willen meer mensen gebruik maken van zijn kennis. Daarom geeft hij workshops bij de branderij en zorgt hij voor koffie bij feestjes of evenementen, zoals afgelopen donderdag tijdens de Woongoeddag in Middelburg. “Maar het blijft, naast mijn gewone werk, wel een hobby.”